Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВТова, което сме искали от държавата

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВТова, което сме искали от държавата
Коментари Харесай

Павлина Илиева: Настоявахме пред държавата за намаляване цената на PCR-тестовете, но отговор и до сега няма

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Това, което сме желали от страната в тази епидемиологична конюнктура във връзка с бизнеса и туроператорите е, да има понижение на цената на PCR-тестовете колкото е допустимо това. Наясно сме, че когато човек отива на отмора, го прави по лично предпочитание, по тази причина нямва по какъв начин да реализираме гратис тестване, колкото и да ни се желае. Но към момента нямам отговор на настояването за по-ниска цена.Това разяснява в ефира на бТВ Павлина Илиева от Обединение - Бъдеще за туризъм.

В момента всеки един човек от семейство, което е решило да отиде някъде на отмора за празниците, би трябвало да заплати по 100 лв. за тест, тъй че, в случай че е 4-членно, ще има разход от 400 лв. и то в едната посока. Всяка една страна има разнообразни условия, тъй че хората би трябвало да съобразят и това какъв брой ще им коства, уточни тя. 

В сегашната обстановка наклонността е туристите да резервират хотелите в последния миг, посочи Кристиян Рамналиев от хотелския бранш. 

В България ограниченията са най-облекчени в Европейския съюз, няма маски по улиците, заведенията са отворени. Това са предпоставки непознатите туристи да идват у нас. Самият факт, че хотелите не са натоварени сега, дава опция на хотелиерите да извърнат повече внимание на своите посетители, да има разстояние на масите в заведенията за хранене, уточни Рамналиев. 

В момента главно разчитаме на българските туристи, на вътрещния пазар. Ако са чужденци, то те са от околните страни, добави той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР